Uppladdning

På torsdag åker jag till Göteborg för att vara med på årets bokmässa. Det är verkligen en blandning av känslor just nu. Skräck, längtan, yrsel, tokglädje.

Jag vet hur trött jag blir av alla människor, en hemsk miljö, jag storknar. Men också så mycket underbart att titta och lyssna på. Tänk så mycket läs- och skrivglädje som finns där. På lördag morgon blir det lansering av min bok i montern. Under fredag och lördag kan alla som vill klämma, lukta eller bläddra i min bok. Och köpa den, såklart.

 

Men vi är inte där än. Nu är det söndag och jag behöver vila. Jag har nog nämnt det innan, det har varit en tid med alldeles för mycket i huvudet. Långa vakna nätter. Därför är det allvar nu. Paus. Vila. Luft. In med det i kalendern bara, så det blir av. Jag vill ha plats för andra saker i mitt liv, sånt som jag valt bort under de senaste månaderna. Till exempel yoga.

 

Det behöver inte vara så allvarligt. Inte åka bil till stan för att gå på något pass, det skulle stressa mig just nu. Bara lugnt här hemma. Det finns ett guldställe med gratispass på Youtube. Yoga with Adriene. Vilken underbar plats, där finns yoga för allt möjligt. Nybörjare, ont i nacken, stress, deppighet, krossat hjärta, skrivbordsråttor … ja, allt. Gratis. Exakt vad jag behöver nu. I morse valde jag ett pass som är bra för rygg och axlar.  På altanen, i solen. Vilken lyx.   

Jag yogar.JPG

 

Eftersom det är söndag fanns det tid för en sak till. En skogspromenad. Jag mutade dottern med rörchoklad, så fick jag med henne också. Nu ska jag sätta mig med lite jobb så även morgondagen blir luftig och skön.

 

Hur gör du för att ladda kroppen med energi?