Mellanläge

jag o niki varberg.jpg

Är det sommar eller höst nu, jag vet inte hur jag ska tänka.

Varma koftor och tända ljus. En termos med choklad, prassliga löv på marken. Luft. Fast tittar jag ut genom fönstret så är det sol. Sjön är säkert varm om jag tar mig dit. Men det ska jag ju inte. För jag sitter här vid köksbordet för att jobba några timmar. Det är bara så att jag hittade den här bilden på mig och Niki i datorn, och började fundera lite. Egentligen ska jag öppna dokumentet med parkeringshuset, det är dagens jobb. Jag vet att det blir roligt bara jag börjar. Samma som med hösten. Jag älskar allt det nya, bara jag börjar. Men inte än. Jag har inte badat färdigt. Det är irriterande att veta att stugan finns bara några mil bort, den står helt tom idag och bara väntar. Som ett ljusgrått leende mot vattnet. Fan också. Varför ska det alltid vara så här. Varenda år.

 

Jag försöker trösta mig med att sommaren är krävande. Man ska hela tiden ta vara på allt. En solig dag, passa på att åka till stranden, kanske är det sommarens enda. Det är jobbigt med sommar, inte ett dugg lugnt egentligen. Hösten däremot, den är tillåtande. Jag får se på Idol klockan åtta i soffan, behöver inte alls vara ute. Allt har lugnat sig. Det är bara själva övergången som är svår.

 

Eller kan jag ha två årstider på samma gång? Låta bli att kategorisera saker hela tiden. Det spelar ingen roll. Är det varmt så kan jag bada. Vill jag mysa så är det också tillåtet. Kanske är detta den allra bästa tiden? Vi får allt på samma gång. Som den här kvarten innan jag sätter igång med jobbet, innan jag öppnar dokumentet, nu får jag skriva så här, bara för att jag känner för det. Kanske är det just här jag hittar min frihet.

 

Okej. Vad lär jag mig av detta? Kanske ska jag inte tänka så mycket. Bara njuta av att leva just idag. Kanske ska jag inte planera så tajt, utan låta dagarna vara fyllda av mellanrum. Kanske ska jag skärpa till mig och sätta igång med mitt jobb (det är trots allt mitt enda uppdrag just nu). Kanske kan jag uppmuntra dig till att ta en liten paus du också? Bara göra det du känner för just nu. Jag undrar vad du väljer.